Veilig graven volgens CROW-500 en WIBON

Met Mister KLIC houdt u zich aan de regels, zonder dat dit moeite kost
CROW-500

CROW-500 en WIBON compliant, heel eenvoudig

De wet WIBON en de richtlijnen van CROW-500 dienen - zeker sinds het gewicht dat de Hoge Raad vanaf 2018 aan de CROW-500 heeft gegeven - centraal te staan in uw graafwerkzaamheden. De regels lijken soms ondoorgrondelijk, maar met Mister KLIC voldoet u op eenvoudige manier aan uw verplichtingen. Zo werkt u veiliger en kan graafschade worden voorkomen. Houd daarom in Mister KLIC bij hoe u omgaat met EV's, afwijkende situaties, proefsleuven en graafschades. Zo bouwt u moeiteloos een dossier op waarmee u veilig kunt graven en ook daadwerkelijk kunt aantonen dat u veilig graaft.

CROW-500

Risicoanalyse en maatregelenplan

De CROW-500 eist zowel een risico-inventarisatie als een maatregelenplan. Met Mister KLIC kunt u dit eenvoudig realiseren: handel een eventuele EV af, voer een automatische risicoanalyse van de KLIC-melding uit en bepaal op basis hiervan de juiste locaties voor proefsleuven. Registreer deze handelingen met enkele muiskliks, geef opdracht aan de mensen in het veld en bouw het dossier verder uit met maatregelen voor in een maatregelenplan, met een complete werkinstructie gericht op veilig werken als resultaat.

CROW-500

Aantoonbaar veilig werken

Het kan gebeuren dat opdrachtgevers, verzekeraars en toezichthouders u vragen te bewijzen dat u veilig en volgens de spelregels van de CROW-500 graaft. Met Mister KLIC is dit makkelijker dan ooit: met een druk op de knop draait u een PDF-dossier uit met uw volledige risicoanalyse, proefsleufregistratie en maatregelenplan.

CROW-500

Standaardisatie en vereenvoudiging van werkprocessen

Het registreren en bewijzen van handelingen die u neemt in het kader van veilig werken volgens de CROW-500 is zonder Mister KLIC een complexe opgave. Als u wel Mister KLIC gebruikt kan dat u veel opleveren: standaardisatie en vereenvoudiging van werkprocessen voorafgaand en tijdens graafwerkzaamheden, die de overdraagbaarheid, de continuïteit en de veiligheid ten goede komen.

Andere thema's

Beheer

Handige tools voor het beheren van uw KLIC-meldingen.

Kaartviewer

Een razendsnelle kaartviewer geschikt voor al uw (mobiele) apparaten.

Export & conversie

Exporteer en converteer KLIC-meldingen naar DWG, WMS en meer.

Integraties

Naadloze integratie met GeoStruct, ArcGIS (Online), AutoCAD en meer.

Wij demonstreren graag hoe u met Mister KLIC tijd en geld bespaart

We kunnen veel woorden wijden aan de krachtige functies van Mister KLIC, maar we laten de applicatie liever aan u zien. Zo krijgt u in 15 minuten een uitleg van de functionaliteit en kunt u direct kennismaken met het gedreven team achter de applicatie. Of probeer het gewoon zelf even gratis uit.

Hoe APK CIAG met Mister KLIC sneller en efficiënter werkt

APK CIAG is een organisatie die voor diverse netbeheerders telecomnetwerken aanlegt en beheert. Men gebruikt Mister KLIC dagelijks met tientallen medewerkers in de gehele organisatie: van ontwerpers en werkvoorbereiders tot de mensen in het veld. Alle eisen vanuit de CROW-500 worden in Mister KLIC centraal vast gelegd. Doordat iedereen met dezelfde data in hetzelfde systeem werkt wordt het proces zo efficiënt mogelijk uitgevoerd en wordt aantoonbaar voldaan aan de eisen vanuit de WIBON en de CROW-500.

Een centrale plek voor uw KLIC-meldingen

Met Mister KLIC bestelt en verzamelt u alle KLIC-meldingen van uw bedrijf via één centrale, cloud-based applicatie. Daardoor hebben al uw collega's toegang tot de benodigde informatie over de KLIC-melding. Ook ziet u in één oogopslag tot wanneer een KLIC-melding geldig is, voor welke projecten de KLIC-melding geldt en welke collega's toegang hebben tot de KLIC-melding.

Altijd de juiste KLIC-melding op de graaflocatie

Mister KLIC toont al uw KLIC-meldingen op een intuïtieve interactieve kaart, waarmee u voldoet aan de wettelijke eis om op de graaflocatie de melding beschikbaar te hebben. U kunt klikken op de objecten in de melding, zodat de KLIC-melding op gedetailleerde wijze te raadplegen is. Ook toont de kaart uw huidige locatie en kunt u afstanden meten.

Exporteer uw KLIC-melding naar ieder wensbaar formaat

Uw KLIC-melding is met Mister KLIC in verschillende formaten te exporteren. Met de DXF's en DWG's kunt u de KLIC-melding gebruiken in AutoCAD en Revit, en via Geopackages en Shapefiles opent u de KLIC-melding in GIS-programma's als QGIS. Met het PDF-formaat kunt u de KLIC-melding makkelijk uitprinten en mailen. U hoeft dus nooit meer een KLIC-melding te converteren, wat vele uren aan werk kan schelen.

Integreer uw KLIC-melding in externe applicaties

Uw KLIC-meldingen worden beschikbaar gemaakt via de webstandaarden WFS en WMS, waardoor de meldingen te integreren zijn in uw eigen (web)applicaties, maar ook in GIS-programma's als ArcGIS (Online), QGIS en MapInfo. De WFS en WMS volgen de OGC-standaarden en zijn zodanig ingedeeld dat er razendsnel mee gewerkt kan worden: met een paar muisklikken kunt u aan de slag in veel externe (GIS-)software.

Veilig werken volgens CROW-500

Met Mister KLIC zorgt u dat uw collega's of onderaannemers op de graaflocatie rekening houden met een eventuele eis voorzorgsmaatregel en de gevolgen van gemaakte afspraken. Ook is het mogelijk om proefsleuven te registreren, kunt u geautomatiseerde risico-analyses uitvoeren en wordt er een dossier bijgehouden van de maatregelen die u neemt om veilig te graven. Daarmee standardiseert u uw werkzaamheden, waardoor u veilig kunt werken op basis van de regels uit de CROW-500.

Bestanden en ontwerpen uploaden

U kunt met Mister KLIC werkinstructies, bouwtekeningen en andere documenten uploaden, zodat ze voor al uw collega's beschikbaar zijn. Upload ook het (AutoCAD-)ontwerp van uw project naar Mister KLIC, zodat het direct inzichtelijk is op dezelfde kaart waarop de KLIC-melding wordt getoond. Daarmee kunt u zowel de tekenkamer als de uitvoering veel werk uit handen nemen.

Directe koppeling met GeoStruct (IMS & Geoworks)

Dankzij een innovatieve koppeling met de softwarepakketten van GeoStruct zijn uw KLIC-meldingen met een druk op de knop te combineren met uw netwerkdata in IMS (Infra Management Suite) en GeoWorks. Daardoor heeft u tijdens het werken in de software van GeoStruct altijd toegang tot de relevante informatie uit de KLIC-meldingen voor uw projectgebied.

Beschikbaar op al uw apparaten

Mister KLIC is een webapplicatie die geoptimaliseerd is voor apparaten met verschillende schermgroottes. Daardoor werkt Mister KLIC zowel op computers, tablets en smartphones. Is uw collega vergeten zijn tablet mee te nemen naar de graaflocatie? Dat is geen enkel probleem, want hij bekijkt de KLIC-melding probleemloos op zijn smartphone.

Wilt u zien hoe Mister KLIC uw werkzaamheden kan vereenvoudigen?