Mister KLIC

Bouw & Infra

Eenvoudig werken met KLIC-meldingen op kantoor en in het veld
KLIC-melding op locatie

Razendsnel de KLIC-melding op locatie

Op een graaflocatie moet altijd een digitale versie van de KLIC-melding beschikbaar zijn. Niet voldoen aan dit wettelijk vereiste kan hoge boetes opleveren. Met de kaartviewer van Mister KLIC voldoet u aan de wettelijke eis om op locatie te beschikken over een digitaal raadpleegbare versie van de juiste KLIC-melding. U zorgt er met Mister KLIC namelijk eenvoudig voor dat alle medewerkers en onderaannemers beschikking hebben over de juiste KLIC-meldingen.

Overzicht van KLIC-meldingen

Overzicht van KLIC-meldingen binnen de organisatie

In plaats van op een netwerkschijf, een USB-stick of de mailbox van een medewerker, zijn alle KLIC-meldingen van uw organisatie beschikbaar binnen één online applicatie die voor het gehele team en alle onderaannemers beschikbaar is. Uiteraard is er een handige zoekfunctie voor KLIC-meldingen beschikbaar, zodat u overzicht kunt houden over de gang van zaken. Dat scheelt een heleboel communicatie over de mail, de telefoon of Whatsapp: in plaats daarvan weet iedereen, van op kantoor tot in het veld, waar de KLIC-meldingen bekeken kunnen worden.

CROW-500 Veilig werken

Aantoonbaar veilig werken (CROW-500)

Een van uw doelen is het voorkomen van graafschade, gezien de hoge kosten die incidenten met zich meebrengen. Ook kan het gebeuren dat opdrachtgevers, verzekeraars en toezichthouders u vragen te bewijzen dat u veilig en volgens de spelregels van de CROW-500 graaft. Met Mister KLIC is dit makkelijker dan ooit: met een druk op de knop draait u een PDF-dossier uit met uw volledige risicoanalyse, proefsleufregistratie en maatregelenplan.

Exporteren als DWG en DXG

Exporteren naar DWG, DXF en uw GIS-software

Bij het tekenen van een projectontwerp of het maken van bouwtekeningen kan een KLIC-melding al heel nuttig zijn: zo kunt u direct zien waar er knelpunten ontstaan en hoe er geld en manuren kunnen worden bespaard bij het uitvoeren van graafwerkzaamheden. Met Mister KLIC exporteert u KLIC-meldingen onder meer naar DWG en DXF, zodat u in allerhande tekenprogramma's aan de slag kunt gaan. Gebruikt iemand in de organisatie bijvoorbeeld AutoCAD of Revit? Dan gaat die persoon heel blij zijn met Mister KLIC. Een integratie met uw GIS-software is dankzij de WMS- en WFS-diensten van Mister KLIC ook een fluitje van een cent!

CIAGTennetUnihornVoorInfraNoordenveld

Bespaar tijd en geld in iedere fase

KLIC aanvragen
KLIC beheren
KLIC bekijken
KLIC converteren

Overstapservice: tijdelijk gratis799 euro

Als u al gebruikt maakt van een andere dienst om uw KLIC-meldingen te beheren, bekijken of exporteren, helpen wij u graag met de overstap. Een deskundige medewerker van Mister KLIC staat u bij tijdens het overzetten van uw medewerkers, onderaannemers, KLIC-meldingen en instellingen. U wordt dus vrijwel volledig ontzorgd en kunt direct weer verdergaan met uw werkzaamheden, maar dan met de krachtige hulpmiddelen van Mister KLIC.

Centrale plek voor KLIC-meldingen

Een centrale plek voor uw KLIC-meldingen

Met Mister KLIC bestelt en verzamelt u alle KLIC-meldingen van uw bedrijf via één centrale, cloud-based applicatie. Daardoor hebben al uw collega's toegang tot de benodigde informatie over de KLIC-melding. Ook ziet u in één oogopslag tot wanneer een KLIC-melding geldig is, voor welke projecten de KLIC-melding geldt en welke collega's toegang hebben tot de KLIC-melding.

KLIC-melding op graaflocatie

Altijd de juiste KLIC-melding op de graaflocatie

Mister KLIC toont al uw KLIC-meldingen op een intuïtieve interactieve kaart, waarmee u voldoet aan de wettelijke eis om op de graaflocatie de melding beschikbaar te hebben. U kunt klikken op de objecten in de melding, zodat de KLIC-melding op gedetailleerde wijze te raadplegen is. Ook toont de kaart uw huidige locatie en kunt u afstanden meten.

Exporteren van KLIC-meldingen

Exporteer KLIC-meldingen naar elk gewenst formaat

Uw KLIC-melding is met Mister KLIC in verschillende formaten te exporteren. Met de DXF's en DWG's kunt u de KLIC-melding gebruiken in AutoCAD en Revit, en via Geopackages en Shapefiles opent u de KLIC-melding in GIS-programma's als QGIS. Met het PDF-formaat kunt u de KLIC-melding makkelijk uitprinten en mailen. U hoeft dus nooit meer een KLIC-melding te converteren, wat vele uren aan werk kan schelen.

Integraties

Integreer uw KLIC-melding in externe applicaties

Uw KLIC-meldingen worden beschikbaar gemaakt via de webstandaarden WFS en WMS, waardoor de meldingen te integreren zijn in uw eigen (web)applicaties, maar ook in GIS-programma's als ArcGIS (Online), QGIS en MapInfo.De WFS en WMS volgen de OGC-standaarden: met een paar muisklikken kunt u aan de slag in veel externe (GIS-)software. Ook is er een directe integratie met Cyclomedia Street Smart beschikbaar.

CROW 500

Veilig werken volgens CROW-500

Met Mister KLIC zorgt u dat uw collega's of onderaannemers op de graaflocatie rekening houden met een eventuele eis voorzorgsmaatregel en de gevolgen van gemaakte afspraken. Ook is het mogelijk om proefsleuven te registreren, kunt u geautomatiseerde risico-analyses uitvoeren en wordt er een dossier bijgehouden van de maatregelen die u neemt om veilig te graven. Daarmee standardiseert u uw werkzaamheden, waardoor u veilig kunt werken op basis van de regels uit de CROW-500.

Bestanden uploaden

Bestanden en ontwerpen uploaden

U kunt met Mister KLIC werkinstructies, bouwtekeningen en andere documenten uploaden, zodat ze voor al uw collega's beschikbaar zijn. Upload ook het (AutoCAD-)ontwerp van uw project naar Mister KLIC, zodat het direct inzichtelijk is op dezelfde kaart waarop de KLIC-melding wordt getoond. Daarmee kunt u zowel de tekenkamer als de uitvoering veel werk uit handen nemen.

Geostruct-koppeling

Directe koppeling met GeoStruct (IMS & Geoworks)

Dankzij een innovatieve koppeling met de softwarepakketten van GeoStruct zijn uw KLIC-meldingen met een druk op de knop te combineren met uw netwerkdata in IMS (Infra Management Suite) en GeoWorks. Daardoor heeft u tijdens het werken in de software van GeoStruct altijd toegang tot de relevante informatie uit de KLIC-meldingen voor uw projectgebied.

Responsive

Beschikbaar op al uw apparaten

Mister KLIC is een webapplicatie die geoptimaliseerd is voor apparaten met verschillende schermgroottes. Daardoor werkt Mister KLIC zowel op computers, tablets en smartphones. Is uw collega vergeten zijn tablet mee te nemen naar de graaflocatie? Dat is geen enkel probleem, want hij bekijkt de KLIC-melding probleemloos op zijn smartphone.

Street Smart Cyclomedia

Bekijk KLIC-meldingen in Cyclomedia Street Smart

Bekijk uw KLIC-melding direct in Street Smart van Cyclomedia met de directe integratie van Mister KLIC. Dankzij deze integratie hoeft u minder vaak de graaflocatie te bezoeken en kunt u met een paar muisklikken onderzoek doen naar de historie van een bepaalde leiding of aansluiting. Met de Cyclomedia Street Smart integratie kunt u daarom per project vele uren aan kostbare tijd besparen.

Samenwerken

Werk efficiënt samen met onderaannemers

Mister KLIC rekent geen kosten voor extra gebruikers: geef daarom al uw onderaannemers en hun werknemers toegang tot uw KLIC-meldingen. Ook wijst u eenvoudig taken toe aan medewerkers van onderaannemers en legt u automatisch verslag van de gedane werkzaamheden. Dat scheelt een hoop communicatie en zorgt ervoor dat de gehele keten kan werken volgens de standaarden die u hanteert.

Wilt u zien hoe Mister KLIC uw werkzaamheden kan vereenvoudigen?