Exporteer en converteer KLIC-meldingen

Met Mister KLIC exporteert en converteert u moeiteloos naar DWG, DXF, WFS, WMS en Shapefiles
Export

Gebruik uw KLIC-meldingen in andere software

Het gebruik van KLIC-meldingen is veel breder dan alleen de uitvoering op de graaflocatie. Zo gebruikt de tekenkamer tekensoftware voor het maken van het projectontwerp of de bouwtekeningen, waarbij een KLIC-melding al in een heel vroeg stadium een belangrijke rol kan spelen. Ook de geo-afdeling kan goed gebruikmaken van informatie over de inhoud van de KLIC-melding. Met Mister KLIC wordt in al deze behoeftes met een druk op de knop voorzien dankzij het grote aantal exportformaten.

Export

DWG en DXF: AutoCAD, Revit en andere tekensoftware

Bij het tekenen van een projectontwerp of het maken van bouwtekeningen kan een KLIC-melding al heel nuttig zijn: zo kunt u direct zien waar er knelpunten ontstaan en hoe er geld en manuren kunnen worden bespaard bij het uitvoeren van graafwerkzaamheden. Met Mister KLIC exporteert u KLIC-meldingen onder meer naar DWG en DXF, zodat u in allerhande tekenprogramma's aan de slag kunt gaan. Gebruikt iemand in de organisatie bijvoorbeeld AutoCAD of Revit? Dan gaat die persoon heel blij zijn met Mister KLIC.

Export

Shapefiles, WMS & WFS: gebruik in GIS-programma's

Ook de GIS- of geo-afdeling van uw organisatie heeft belang bij KLIC-meldingen. Met de Shapefile-export, Web Map Service (WMS) en Web Feature Service (WFS) van Mister KLIC is dat direct geregeld: alle KLIC-meldingen die beschikbaar zijn worden automatisch geïntegreerd en gepubliceerd als WFS en WMS. Hiernaast is elke afzonderlijke KLIC-melding gewoon als een shapefile te exporteren. Iedereen in uw organisatie die werkt met GIS-software zoals ArcGIS (Online), QGIS of MapInfo heeft met Mister KLIC dus direct toegang tot de juiste informatie.

Andere thema's

Beheer

Handige tools voor het beheren van uw KLIC-meldingen.

Kaartviewer

Een razendsnelle kaartviewer geschikt voor al uw (mobiele) apparaten.

Veilig werken

Voldoe moeiteloos aan de regels van de WIBON en CROW-500.

Integraties

Naadloze integratie met GeoStruct, ArcGIS (Online), AutoCAD en meer.

Wij demonstreren graag hoe u met Mister KLIC tijd en geld bespaart

We kunnen veel woorden wijden aan de krachtige functies van Mister KLIC, maar we laten de applicatie liever aan u zien. Zo krijgt u in 15 minuten een uitleg van de functionaliteit en kunt u direct kennismaken met het gedreven team achter de applicatie. Of probeer het gewoon zelf even gratis uit.

Hoe APK CIAG met Mister KLIC sneller en efficiënter werkt

APK CIAG is een organisatie die voor diverse netbeheerders telecomnetwerken aanlegt en beheert. Men gebruikt Mister KLIC dagelijks met tientallen medewerkers in de gehele organisatie: van ontwerpers en werkvoorbereiders tot de mensen in het veld. Alle eisen vanuit de CROW-500 worden in Mister KLIC centraal vast gelegd. Doordat iedereen met dezelfde data in hetzelfde systeem werkt wordt het proces zo efficiënt mogelijk uitgevoerd en wordt aantoonbaar voldaan aan de eisen vanuit de WIBON en de CROW-500.

Een centrale plek voor uw KLIC-meldingen

Met Mister KLIC bestelt en verzamelt u alle KLIC-meldingen van uw bedrijf via één centrale, cloud-based applicatie. Daardoor hebben al uw collega's toegang tot de benodigde informatie over de KLIC-melding. Ook ziet u in één oogopslag tot wanneer een KLIC-melding geldig is, voor welke projecten de KLIC-melding geldt en welke collega's toegang hebben tot de KLIC-melding.

Altijd de juiste KLIC-melding op de graaflocatie

Mister KLIC toont al uw KLIC-meldingen op een intuïtieve interactieve kaart, waarmee u voldoet aan de wettelijke eis om op de graaflocatie de melding beschikbaar te hebben. U kunt klikken op de objecten in de melding, zodat de KLIC-melding op gedetailleerde wijze te raadplegen is. Ook toont de kaart uw huidige locatie en kunt u afstanden meten.

Exporteer uw KLIC-melding naar ieder wensbaar formaat

Uw KLIC-melding is met Mister KLIC in verschillende formaten te exporteren. Met de DXF's en DWG's kunt u de KLIC-melding gebruiken in AutoCAD en Revit, en via Geopackages en Shapefiles opent u de KLIC-melding in GIS-programma's als QGIS. Met het PDF-formaat kunt u de KLIC-melding makkelijk uitprinten en mailen. U hoeft dus nooit meer een KLIC-melding te converteren, wat vele uren aan werk kan schelen.

Integreer uw KLIC-melding in externe applicaties

Uw KLIC-meldingen worden beschikbaar gemaakt via de webstandaarden WFS en WMS, waardoor de meldingen te integreren zijn in uw eigen (web)applicaties, maar ook in GIS-programma's als ArcGIS (Online), QGIS en MapInfo. De WFS en WMS volgen de OGC-standaarden en zijn zodanig ingedeeld dat er razendsnel mee gewerkt kan worden: met een paar muisklikken kunt u aan de slag in veel externe (GIS-)software.

Veilig werken volgens CROW-500

Met Mister KLIC zorgt u dat uw collega's of onderaannemers op de graaflocatie rekening houden met een eventuele eis voorzorgsmaatregel en de gevolgen van gemaakte afspraken. Ook is het mogelijk om proefsleuven te registreren, kunt u geautomatiseerde risico-analyses uitvoeren en wordt er een dossier bijgehouden van de maatregelen die u neemt om veilig te graven. Daarmee standardiseert u uw werkzaamheden, waardoor u veilig kunt werken op basis van de regels uit de CROW-500.

Bestanden en ontwerpen uploaden

U kunt met Mister KLIC werkinstructies, bouwtekeningen en andere documenten uploaden, zodat ze voor al uw collega's beschikbaar zijn. Upload ook het (AutoCAD-)ontwerp van uw project naar Mister KLIC, zodat het direct inzichtelijk is op dezelfde kaart waarop de KLIC-melding wordt getoond. Daarmee kunt u zowel de tekenkamer als de uitvoering veel werk uit handen nemen.

Directe koppeling met GeoStruct (IMS & Geoworks)

Dankzij een innovatieve koppeling met de softwarepakketten van GeoStruct zijn uw KLIC-meldingen met een druk op de knop te combineren met uw netwerkdata in IMS (Infra Management Suite) en GeoWorks. Daardoor heeft u tijdens het werken in de software van GeoStruct altijd toegang tot de relevante informatie uit de KLIC-meldingen voor uw projectgebied.

Beschikbaar op al uw apparaten

Mister KLIC is een webapplicatie die geoptimaliseerd is voor apparaten met verschillende schermgroottes. Daardoor werkt Mister KLIC zowel op computers, tablets en smartphones. Is uw collega vergeten zijn tablet mee te nemen naar de graaflocatie? Dat is geen enkel probleem, want hij bekijkt de KLIC-melding probleemloos op zijn smartphone.

Wilt u zien hoe Mister KLIC uw werkzaamheden kan vereenvoudigen?