Door vanuit het menu op "Gebruikersbeheer" te klikken kom je op de pagina Gebruikersbeheer. Je kunt deze pagina alleen gebruiken als je de rol organisatie-admin hebt.
Met de filters links in het scherm kun je zoeken op naam, e-mailadres of telefoonnummer en filteren op rol.
Gebruikers van Mister KLIC kunnen één of meer van de volgende rollen hebben:
Veldwerker
Veldwerker (+ export)
Werkvoorbereider
Organisatie-admin
Een veldwerker heeft enkel toegang tot de KLIC-viewer en kan dus geen KLIC-meldingen en projecten beheren. Een veldwerker (+ export) kan KLIC-meldingen bekijken en exporteren. Een werkvoorbereider heeft toegang tot zowel de KLIC-viewer als het beheergedeelte van de applicatie en kan dus zowel de KLIC-meldingen in de KLIC-viewer bekijken als KLIC-meldingen aanschaffen en projecten beheren. Een organisatie-admin heeft bovenop de toegang tot het vorenstaande, ook de mogelijkheid om gebruikers binnen zijn organisatie te beheren. Ook kan alleen een organisatie-admin de Kadaster-koppeling instellen, het lidmaatschap beheren en credits bijkopen.
Je kunt een gebruiker toevoegen door op de knop "Gebruiker toevoegen" op de pagina Gebruikersbeheer te klikken. Voor een gebruiker kun je de volgende zaken instellen:
de inlogmethode: met een e-mailadres of met een telefoonnummer. Bij inloggen met een telefoonnummer bevestigt de gebruiker zijn nummer via een SMS
het e-mailadres of telefoonnummer waarmee de gebruiker kan inloggen
de voornaam
de achternaam
het telefoonnummer voor communicatie met netbeheerders
de rollen van de gebruiker
De gebruiker ontvangt een e-mail of SMS om zijn e-mailadres of telefoonnummer te bevestigen en kan vervolgens een wachtwoord instellen.
Je kunt een gebruiker wijzigen door op het potloodje naast de betreffende gebruiker op de pagina Gebruikersbeheer te klikken. Hier kun je ook instellen dat bij het bestellen van KLIC-meldingen het e-mailadres van deze gebruiker wordt gebruikt in plaats van dat van de organisatie. Het Kadaster controleert dan of dit e-mailadres bij je Kadaster-koppeling hoort.
Je kunt een gebruiker verwijderen door op het prullenbakje naast de betreffende gebruiker op de pagina Gebruikersbeheer te klikken.
Laatst bijgewerkt op 29 oktober 2026