Nieuwsbericht afbeelding

Welke verschillende soorten KLIC-meldingen bestaan er?

Als u graafwerkzaamheden gaat uitvoeren, dan dient u zich op de hoogte te hebben gesteld van de in de grond aanwezige kabels en leidingen die zich in dat gebied begeven. Hiervoor doet u een KLIC-melding.

Een KLIC-melding is te onderscheiden in drie soorten:

  • Graafmelding: een graafmelding is wettelijk verplicht als u gaat graven met machinale werktuigen. Denk hierbij aan een graafmachine, heimachine, kraan of boor. Het maximale oppervlakte waarvoor een graafmelding kan worden gedaan is 500 bij 500 meter.

  • OriĆ«ntatieverzoek: een oriĆ«ntatieverzoek is bedoeld voor de oriĆ«nterende fase, waarbij er meer informatie word verzameld over de kabels en leidingen die in de grond liggen. Dit gebied beslaat maximaal 2500 bij 2500 meter en is bedoeld als voorbereiding; gegevens worden gecontroleerd door middel van het graven van proefsleuven. Machinaal graven is op basis van deze informatie niet toegestaan.

  • Calamiteitenmelding: als er onverhoopt schade dreigt - bijvoorbeeld persoonlijk letsel of schade aan het milieu - waarbij er niet kan worden gewacht met graven dan is een calamiteitenmelding verplicht. Het maximale gebied voor een calamiteitenmelding beslaat net zoals de graafmelding 500 bij 500 meter.

Ons aanbod

Mister KLIC biedt handige oplossingen voor alles omtrent KLIC-meldingen. Bekijk daarom snel het aanbod van Mister KLIC.

Meer nieuws

Sidebar afbeelding

Bekijk KLIC-meldingen in Cyclomedia Street Smart

Met een paar eenvoudige stappen verbindt u uw account op Mister KLIC met uw Cyclomedia-account. Maak een API-key aan in uw Cyclomedia...