Nieuwsbericht afbeelding

Voldoe eenvoudig aan de WIBON

De Wet Informatie Uitwisseling Boven- en Ondergronds Netwerken (WIBON) is vanaf 2019 van kracht. De wet beoogt dat er zoveel mogelijk informatie over alle onderdelen van een netwerk aan het Kadaster worden aangeleverd. De wet bevat verplichtingen voor zowel netbeheerders als grondroerders, die hieronder worden toegelicht.

Verplichtingen voor netbeheerders

In de WIBON worden netbeheerders verplicht om zoveel mogelijk informatie over alle onderdelen van hun netwerk aan het Kadaster aan te leveren. Hiernaast moeten de netbeheerders bereikbaar zijn als partijen vragen hebben over deze informatie.

Verplichtingen voor grondroerders

Grondroerders, oftewel partijen die graven in de openbare ruimte, zijn volgens de WIBON verplicht om een graafmelding te doen bij het Kadaster als ze ergens gaan graven en deze melding in digitale vorm op locatie bij zich te hebben. Met een PDF of uitgeprinte versie van de KLIC-melding wordt dus niet voldaan aan de verplichtingen uit de WIBON. Hiernaast moet men zorgvuldig te werk gaan bij het graven en bij eventuele vragen aanvullende informatie inwinnen bij de netbeheerder via het afhandelen van de zogeheten Eis Voorzorgsmaatregelen.

Eenvoudig voldoen aan de WIBON met Mister KLIC

Als grondroerder voldoe je eenvoudig aan de WIBON door Mister KLIC te gebruiken:

  1. Voer de KLIC-melding uit via Mister KLIC of importeer een KLIC-melding die bij het Kadaster zelf wordt gedaan

  2. De werkvoorbereider opent de KLIC melding in Mister KLIC en ziet gelijk welke eis voorzorgsmaatregelen van toepassing zijn.

  3. Per eis voorzorgsmaatregel zijn de contactgegevens van de betrokken netbeheerders direct beschikbaar. De afhandeling van de Eis Voorzorgsmaatregel is eenvoudig in Mister KLIC te registreren.

  4. De mensen in het veld hebben met de razendsnelle kaartviewer van Mister KLIC de KLIC-melding beschikbaar op locatie op hun eigen smartphone of tablet, waarmee voldaan wordt uit de verplichting hiertoe vanuit de WIBON.

Ons aanbod

Mister KLIC biedt handige oplossingen voor alles omtrent KLIC-meldingen. Bekijk daarom snel het aanbod van Mister KLIC.

Meer nieuws

Sidebar afbeelding

Kom langs bij Mister KLIC op de Infra Relatiedagen in Hardenberg

Op 6, 7 en 8 februari vinden in Hardenberg de Infra Relatiedagen plaats, een evenement waarop ook Mister KLIC aanwezig zal zijn met een team...