Nieuwsbericht afbeelding

Uitgelicht: de geautomatiseerde risicoanalyse van Mister KLIC

In Nederland wordt het steeds drukker boven de grond, maar ook onder de grond neemt de drukte toe. Kabels en leidingen van diverse aanbieders vullen de ondergrondse infrastructuur en eens in de zoveel tijd moet daar onderhoud op gepleegd worden of worden netwerken vervangen. Ook komen er steeds meer nieuwe kabels en leidingen bij. Grondroeren wordt dus steeds lastiger en daarom is het goed dat er de verplichting is om een KLIC-melding te doen. De gravende partij is zelf natuurlijk ook gebaat bij zo min mogelijk schade, aangezien een eventuele schadevergoeding aardig in de papieren kan lopen. 

Om hierbij te ondersteunen heeft Mister KLIC de risicoanalyse ontwikkeld, mede op verzoek van de markt. Deze unieke functionaliteit in het kort: met de risicoanalyse is in één oogopslag te zien wat er aan infrastructuur onder de grond ligt op de locatie waar gegraven gaat worden en wordt op basis van een instelbaar risicoprofiel een automatische analyse gemaakt van de risico’s op die locatie. Met een sterke visualisatie van de ligging van de kabels en leidingen en het risicogebied eromheen zien voorschouwers, werkvoorbereiders en tekenaars in één oogopslag hoe ze de graafwerkzaamheden het beste kunnen uitvoeren. De risicoanalyse ondersteunt zo bij het oriëntatieverzoek, de risico-inventarisatie en uiteindelijk het ontwerp van de werkzaamheden. Zo wordt ook van deze nood uit de CROW-500-richtlijn een deugd gemaakt.

Zelf eens zien hoe de risicoanalyse van Mister KLIC werkt en hoe die het werkproces kan ondersteunen? Plan dan een demo in door te bellen naar 030-2270031 of stuur een mailtje naar info@misterklic.nl. Reageren op dit bericht kan natuurlijk ook. We laten het graag eens zien!

Ons aanbod

Mister KLIC biedt handige oplossingen voor alles omtrent KLIC-meldingen. Bekijk daarom snel het aanbod van Mister KLIC.

Meer nieuws

Sidebar afbeelding

Nieuw: NLCS-export van KLIC-meldingen

Op veler verzoek hebben we de NLCS als optie in onze export-functionaliteit toegevoegd. De Nederlandse CAD Standaard (NLCS) is de tekenstandaard voor...