Nieuwsbericht afbeelding

Geostruct: “Mister KLIC heeft alle eigenschappen van het moderne denken, wat de applicatie erg krachtig maakt”

Geostruct: “Mister KLIC heeft alle eigenschappen van het moderne denken, wat de applicatie erg krachtig maakt”

Als gebruiker van een applicatie voor KLIC-meldingen wil je vooral zien wat er al in de grond ligt. Maar zou er eigenlijk niet nog veel meer mogelijk moeten zijn als geodata slim gecombineerd wordt? Mister KLIC en Geostruct brengen de bestaande leidingen en toekomstige leidingen zodanig bij elkaar dat op basis van deze combinatie optimale keuzes gemaakt kunnen worden. Mister KLIC zorgt voor de data over bestaande leidingen en Geostruct voor de toekomstige leidingen, waarmee de essentie van de samenwerking gevat is. In gesprek met de directeur van Geostruct, de partner die dit mede mogelijk maakt.

Wie: Dieter Gerritsen
Functietitel: CEO Geostruct
Werkzaamheden binnen Geostruct: operationeel directeur

Om even te beginnen bij het begin: hoe is de samenwerking tussen Geostruct en Mister KLIC ontstaan?
“De kracht van Mister KLIC is dat het team ontzettend goed is in het organiseren van geodata en die data op een heel klantvriendelijke en intuïtieve manier kan aanbieden aan de gebruiker. Geostruct is een innovatieve partij die systeemsoftware biedt die extra meerwaarde heeft als de data correct is. Dat is precies de reden waarom we met elkaar zijn gaan optrekken.”

Hoe werd er gewerkt met KLIC-meldingen voordat deze koppeling er was en welke pijnpunten leverde dat op?
“Het is bij wet verplicht om een KLIC-melding te doen. Als grondroerder moet je zelf een KLIC-aanvraag doen, bewaken dat de KLIC-melding niet verloopt en ervoor zorgen dat de melding op alle tablets buiten of in AutoCAD op kantoor beschikbaar is. Dat is een proces dat voor grondroerders voor veel extra werk zorgt waar men niet op zit te wachten. Daar optimaal in faciliteren is wat Mister KLIC zo goed doet. En die vraag is er heel duidelijk.”

Wat is de belangrijkste meerwaarde van de koppeling tussen Mister KLIC en IMS, de geo-applicatie van Geostruct?
“Data op een zo goed mogelijke manier beschikbaar maken en op een dusdanige manier aanbieden dat zo optimaal mogelijk de juiste keuzes kunnen worden gemaakt. Als je Mister KLIC én Geostruct gebruikt dan zorgen we samen voor een naadloze integratie via WMS of WFS. De kracht van de combinatie van Geostruct en Mister KLIC is het gemak waarmee je ondergrondse netwerken kan ontwikkelen, ontwerpen en vergroten. Niemand is gebaat bij graafschade, dus hoe beter we met z’n allen gebruik maken van de voorzieningen die er zijn, hoe prettiger ik dat vind. En daar zit precies de meerwaarde die we samen leveren.”

Hoe werkt het?
“Geostruct biedt een generiek platform waarmee je het ontwerp-, plannings- en beheerproces van netwerken kunt vormgeven. Gedurende dat proces kun je in het platform allerlei geodata visualiseren. Mister KLIC organiseert KLIC-data op een zodanige manier dat deze gegevens in alle fases van het proces te integreren zijn en in het engineeringsproces opgenomen kunnen worden. Geheel in lijn met generieke geo-standaarden. Zowel Geostruct als Mister KLIC maken gebruik van geo-standaarden om data eenvoudig binnen een GIS-omgeving te tonen of ergens als kaartlaag onder te leggen. Een concreet voorbeeld van een toepassing die voordeel oplevert, is die bij het schouwen van graafwerkzaamheden en in de tekenkamers.”

Voor welke doelgroep is de samenwerking en uitwisseling vooral interessant?
“Je hebt je proces, zoals de uitrol of je engineeringsproces, je mensen, zoals de engineers die bij je klanten werken, en je middel, wat in dit geval de software is. Een vierde pijler is data. Data is van wezenlijk belang, zeker in een tijd waarin mensen en processen steeds meer door kunstmatige intelligentie worden vervangen. De vierhoek wordt nu veel meer dan vroeger gedreven door kwalitatieve en betrouwbare data, waardoor het ook steeds belangrijker is om een partij als Mister KLIC in te zetten ter waarborging van de kwaliteit van de KLIC-data. De doelgroep is dus iedereen die baat heeft bij data in deze vierhoek.”

Wat is je meest positieve ervaring van de koppeling tussen Geostruct en Mister KLIC?
“Overzicht in je graafwerkzaamheden. Dit overzicht kan nu heel eenvoudig gecreëerd worden in IMS, een van de geo-applicaties van Geostruct, dankzij de via Mister KLIC getoonde KLIC-meldingen. Daardoor kun je in het veld heel gemakkelijk in het ontwerp kijken via een van de Geostruct webGIS-producten. Dat zorgt wel voor de nodige synergie.”

Wat is de technische impact en wat vraagt de koppeling van ICT?
“Mister KLIC kan ondersteunen in de tooling voor engineers en aannemers kunnen hele netwerken zien, tracés selecteren en met de service van Geostruct naar de bestaande netwerken kijken door ze aan of uit te klikken. Andersom kan Geostruct nog te bouwen netwerken tonen in Mister KLIC. De technische impact is nihil omdat beide partijen gebruik maken van dezelfde universele uitwisselstandaarden WMS en WFS.”

Wat is de belangrijkste reden waarom je de combinatie van beide oplossingen zou aanbevelen?
“Geostruct biedt onder meer software voor nog te bouwen netwerken, terwijl Mister KLIC ondersteunt in het inzichtelijk maken van alles wat er al in de grond ligt. Door die twee te combineren kun je netwerkanalyses, netwerkontwikkeling en nog uit te voeren werkzaamheden in de grond plannen met de bewaking van wat er al in de grond ligt. Geheel conform de wet, met de juiste KLIC-data op de juiste locatie. Op deze manier komen twee werelden heel mooi bij elkaar en worden deze werelden technologisch optimaal geïntegreerd. De geautomatiseerde risicoanalyse van Mister KLIC die gebruikt kan worden in Geostruct is daar ook een mooi voorbeeld van.”

Benieuwd naar de voordelen voor jouw organisatie van Mister KLIC in combinatie met de software van Geostruct of de integratie van KLIC-data met andere software? Neem dan contact op met Mister KLIC via info@misterklic.nl of 030-2270031. Mister KLIC gaat vervolgens samen met jou op zoek naar maximale efficiëntie in het gehele proces van het werken met KLIC-meldingen.

Ons aanbod

Mister KLIC biedt handige oplossingen voor alles omtrent KLIC-meldingen. Bekijk daarom snel het aanbod van Mister KLIC.

Meer nieuws

Sidebar afbeelding

Is Mister KLIC echt de meest uitgebreide KLIC-applicatie voor de gunstigste prijs?

Er is inmiddels heel wat aanbod in de markt om uit te kiezen als het gaat om applicaties voor KLIC-meldingen. In dit artikel zetten we verschillende softwarepakketten op een rijtje en nemen we de proe...