Nieuwsbericht afbeelding

Wat u moet doen bij graafschade

Als u graafwerkzaamheden uitvoert, doet u er alles aan om graafschade te voorkomen. Dit doet u door een graafmelding te maken, een graafplan op te stellen, proefsleuven te graven en de CROW-500 richtlijnen strikt te volgen. Desondanks kan het gebeuren dat u per ongeluk een kabel of leiding raakt. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties zoals gaslekken of zelfs explosiegevaar, naast de kans op hoge herstelkosten, boetes en schadeclaims.

Als er sprake is van graafschade is het van groot belang om de volgende stappen te volgen, zodat de gevolgen van de schade geminimaliseerd kunnen worden:

  1. Neem direct contact op met de netbeheerder

    Gebruik Mister KLIC om snel de contactgegevens van de netbeheerder te vinden. Bel hen onmiddellijk. Zij zullen u instructies geven over welke extra maatregelen u moet nemen om de situatie veilig te stellen.

  2. Zorg voor veiligheid

    Zorg ervoor dat de situatie veilig is voor iedereen in de omgeving.

  3. Documenteer de schade

    Maak foto's van de schade. Dit is cruciaal om de omvang en details van de schade vast te leggen.

  4. Registreer de schade in Mister KLIC

    Gebruik Mister KLIC om de schade te registreren. Selecteer het type schade en beschrijf kort wat er is gebeurd, de vermoedelijke oorzaak, wie er verantwoordelijk zou kunnen zijn en welke acties u hebt ondernomen om de situatie op te lossen. Voeg ook de gemaakte foto’s toe.

  5. Snelle en veilige documentatie

    De graafschademelding die u in Mister KLIC registreert, is direct beschikbaar op kantoor. Dit zorgt voor een efficiënte en veilige vastlegging van de schade, die later van pas kan komen bij het rapporteren over de graafschade.

Door deze stappen te volgen, kunt u de impact van graafschade minimaliseren en zorgt u voor een veilige en verantwoorde afhandeling.

Ons aanbod

Mister KLIC biedt handige oplossingen voor alles omtrent KLIC-meldingen. Bekijk daarom snel het aanbod van Mister KLIC.

Meer nieuws

Sidebar afbeelding

Bekijk KLIC-meldingen in Cyclomedia Street Smart

Met een paar eenvoudige stappen verbindt u uw account op Mister KLIC met uw Cyclomedia-account. Maak een API-key aan in uw Cyclomedia...